Alles over de zorgpas

Als je bij Anderzorg een zorgverzekering afsluit, vind je de gegevens van je zorgpas in de Anderzorg- app. Je krijgt de zorgpas dus niet meer als kaart of pasje toegestuurd.

  • Zodra je de zorgpolis hebt gekregen kun je de app downloaden..
  • In de app vind je ook alle andere verzekeringsgegevens.
  • Je kunt de app direct gebruiken om bijvoorbeeld je rekeningen te declareren.

De zorgpas vind je in de Anderzorg-app

En de app download je hier:

Ben je in 2018 nieuw bij Anderzorg? Welkom! Je zorgpas kun je vinden in de app.

Zodra je de zorgpolis hebt ontvangen, kun je de app downloaden en gebruiken. In de app vind je de zorgpas. Ook al je andere gegevens staan in de app, ook die van je eventuele minderjarige kinderen.

Je hebt de gegevens van je zorgpas nodig als je naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of ID-kaart.

Heb je nog een fysieke pas, dan kun je deze gewoon gebruiken. De zorgpas blijft gewoon geldig. Maar als de pas kwijt of kapot is, dan kun je geen nieuwe meer aanvragen. Je vindt je nieuwe zorgpas in de app. De app kun je downloaden.

De app downloaden:

Zodra je verzekerd bent bij Anderzorg, kun je de Anderzorg-app downloaden en de vindt je in de app de gegevens van de zorgpas. Als je de verzekeringsnemer bent, zie je ook de gegevens van de verzekerden, zoals je kinderen of partner. Ben je verzekerde, dan zie je alleen je eigen gegevens.

In het buitenland is de zorgpas meestal niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australiƫ moet je meestal de Europese zorgkaart (EHIC)

laten zien als je medische zorg nodig hebt. In de overige verdragslanden heb je een E111 formulier nodig. Je hoeft het 111-formulier niet vooraf aan te vragen. Neem in het buitenland contact op met de Anderzorg Alarmcentrale als je snel medische hulp nodig hebt. Het nummer is +31 317 455 555.

In dit geval kun je bellen met de Anderzorg Alarmcentrale. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar op +31 317 455 555.

Heb je geen DigiD? Dan kun je niet inloggen in de Anderzorg-app en dus je zorgpas ook niet gebruiken. Je kunt wel je zorgpolis als verzekeringsbewijs gebruiken.

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.