Verhuis je in Nederland? Je hoeft je nieuwe adres niet door te geven. Dat doet je gemeente al voor jou. Ook de naam van je nieuwe tandarts, huisarts of apotheek hoef je niet apart door te geven. Zij melden jou aan.
Een nieuw e-mailadres of telefoonnummer geef je door via Mijn Anderzorg.
Wijzig het zelf in Mijn Anderzorg
Veranderingen in je persoonlijke situatie doorgeven
Verhuizen in Nederland of naar het buitenland
Verhuis je binnen Nederland? Je nieuwe gemeente stuurt Anderzorg het adres.
Woon je in het buitenland, maar werk je in Nederland? Geef bij een verhuizing je nieuwe adres door via WhatsApp. Woon én werk je in het buitenland, dan moet je je zorgverzekering opzeggen. Lees alles over buitenlandsituaties >
Trouwen of samenwonen
Samen met je partner op één verzekeringspolis? Het bijschrijven regel je via Mijn Anderzorg. Is je partner al bij Anderzorg verzekerd? Kies dan de optie ‘Samen op 1 polis’. Zo niet, kies de optie ‘Gezinslid bijschrijven’.
Geboorte of adoptie
Schrijf je kindje binnen vier maanden na de geboorte- of officiële adoptiedatum bij op je zorgpolis via Mijn Anderzorg. Je kind krijgt gratis dezelfde aanvullende verzekering. Is je adoptiekindje al verzekerd bij Anderzorg? Kies dan voor de optie ‘Samen op 1 polis’.
Scheiden of beëindiging samenwonen
Jullie staan samen op één zorgpolis, maar gaan uit elkaar. Anderzorg splitst in dat geval de zorgpolis. De wijziging gaat de eerste dag van de volgende maand in. Geef ook door bij wie kinderen gaan wonen.
Een nieuw adres (en eventueel een naamsverandering) geef je door bij de gemeente waar je gaat wonen. Zij verwerken dit in de Basisregistratie Personen. Anderzorg krijgt daar automatisch bericht van. Lees meer over uit elkaar gaan >
Overlijden
Een overlijden kan alleen via telefoon doorgegeven worden. Vermeld altijd de overlijdensdatum, het correspondentieadres en een nieuw rekeningnummer als het bestaande rekeningnummer is geblokkeerd. Anderzorg heft de verzekering direct op.
Detentie in Nederland of het buitenland
Het ministerie van Defensie draagt zorg voor gedetineerden in Nederland. Je zorgverzekering wordt daarom opgeschort tot het einde van je detentie. Hierna wordt je zorgverzekering weer actief. Daarom is het belangrijk dat je de aanvang en beëindiging van je detentie doorgeeft aan Anderzorg. Stuur altijd de detentieverklaring van het Ministerie van Justitie mee.
Bij detentie in het buitenland is de Sociale Verzekeringsbank leidend. Zolang je volgens hen nog ingezetene van Nederland bent, moet je je zorgverzekering aanhouden.
Militaire dienst
Militairen kunnen zich alleen verzekeren bij de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK). Word jij militair? Zeg je verzekering bij Anderzorg dan op. Stuur een kopie mee van de aanstellingsbrief of een bewijs van inschrijving bij SZVK.
Wijzigingen in je verzekering
Zoals het verhogen of verlagen van het eigen risico
Je pakket wijzig je super simpel en snel in Mijn Anderzorg. Je logt in met je verzekerdennummer of DigiD.
Wijzigingen in je verzekering(en) gaan in op 1 januari van het volgende jaar. Bijvoorbeeld: verhoog je in juni 2019 je vrijwillig eigen risico, dan gaat dat in op 1 januari 2020. Hetzelfde geldt voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.
Wijzig je verzekering
Wijzigingen doorgeven na ontvangst van de zorgpolis
Neem binnen 14 dagen na het ontvangen van de zorgpolis contact op met de klantenservice. Geef duidelijk aan wat er veranderd moet worden en voor welke personen op de polis dit geldt. Vermeld altijd je naam, adres en verzekerdennummer. Tot 30 dagen na ontvangst van je zorgpolis mag je het pakket nog veranderen. Heb je je bedacht en wil je de zorgverzekering bij Anderzorg opzeggen? Dit kan binnen 14 dagen na ontvangst van de zorgpolis.