Jouw zorgverzekering in 2023

Zoals elk jaar maakt de regering op Prinsjesdag de plannen bekend voor volgend jaar. Ook over de Basisverzekering. Hier lees je in het kort wat er verandert.

Veranderingen in de Basisverzekering 2023

Anderzorg Compact

Voor het zo toegankelijk en betaalbaar mogelijk houden van de zorg, heeft Anderzorg ervoor gekozen om de Basisverzekering Anderzorg Compact niet langer aan te bieden. We beëindigen daarom je verzekering en zetten je per 1 januari 2023 over op de Basisverzekering Anderzorg Basis. Je houdt de zorg en de service zoals je die van ons gewend bent.

Meer informatie

Veranderingen in de aanvullende verzekering 2023

Anderzorg Extra

Vanaf 2023 is de aanvullende verzekering Anderzorg Extra weer beschikbaar. Deze verzekering bestond al, maar kon je tijdelijk niet afsluiten. Heb je Anderzorg Extra de afgelopen jaren aangehouden en wil je dat zo houden? Dan hoef je niks te doen.

Extra afsluiten

Betaalkorting in 2023

Betaal je je premie per kwartaal of halfjaar? Dan krijg je in 2023 geen korting meer op je premie. Betaal je je jaarpremie in één keer? Dan krijg je nog steeds 1% korting. Dat komt met Anderzorg Basis neer op € 16,20. Je kunt je betaalfrequentie voor 2023 wijzigen in Mijn Anderzorg.

Het verplicht eigen risico blijft € 385

Je kunt in elk ziekenhuis terecht

Je kunt ook in 2023 bij elk ziekenhuis terecht. We zijn nog met de ziekenhuizen in gesprek over de contracten voor 2023. We hebben nog niet met alle ziekenhuizen een contract. Maar we vergoeden je behandeling alsof we een contract hebben.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Extra's van Anderzorg

We helpen je graag om zoveel mogelijk uit je zorgverzekering te halen. Daarom krijg je als verzekerde van Anderzorg gratis toegang tot App de Huisarts, bieden we een mental check-in én kun je sporten met korting via Champ. Dat zijn nog eens fijne extra’s!

Extra's bekijken

Zet alvast in je agenda: 

31 december 2022

  • Laatste dag voor het opzeggen of wijzigen van je zorgverzekering.

27 januari 2023

  • Laatste dag voor het aanvragen gespreid betalen eigen risico.

31 januari 2023

  • Laatste dag voor het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering.

Daarom Anderzorg

* Bron: KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2022, MarketResponse