Overstappen van zorgverzekering

Overstappen naar een Anderzorg zorgverzekering? We bieden je een goede zorgverzekering met fijne extra's. Stap direct over.

Daarom Anderzorg:

* Bron: KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2022, MarketResponse

Overstappen van zorgverzekering

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekeraar? Bij ons heb je je zorgzaken makkelijk en snel op orde. Dat geldt ook als je wilt overstappen van zorgverzekering! Bepaal je vrijwillig eigen risico, kies extra opties en vraag je zorgverzekering aan. Daarna zorgen wij dat je oude zorgverzekering wordt stopgezet.

Je zorgverzekering gaat in per 1 januari van het nieuwe jaar (tenzij je tussentijds overstapt). Je mag binnen 14 dagen na ontvangst van het polisblad je verzekering nog wijzigen of beëindigen.

Meer eigen risico, minder premie

In Nederland betalen we verplicht eigen risico over zorgkosten die worden vergoed door de Basisverzekering. Bijvoorbeeld als je geopereerd wordt. Het eigen risico dat je betaalt is maximaal € 385 per jaar. Bezoek je de huisarts? Dan hoef je geen eigen risico te betalen.

Verwacht je weinig zorgkosten? Je kunt je eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500. Het voordeel is dat je daardoor minder premie betaalt. Nadeel is dat diezelfde operatie je € 385 plus een vrijwillig gekozen bedrag kost. Bedenk dus goed of je dat risico kunt lopen.

Eigen risico kiezen

Dit is Anderzorg

Het leven is voor iedereen anders

Het laat je bewust gezond leven en soms bewust even helemaal niet. Aandacht voor jezelf wissel je af met aandacht voor de mensen om je heen. Op je eigen manier beleef je de momenten die er echt toe doen! Wij zetten ons in om jou zoveel mogelijk het leven te laten leiden. 

Het leven verandert en zorg verandert

En daarom verandert Anderzorg mee. Met een goede zorgverzekering, dienstverlening en handige extra's. Bijvoorbeeld Anderzorg Flex, een unieke combinatie van een buitenland- en ongevallenverzekering én toegang tot 4 gezondheidsapps. Maar ook Anderzorg Extra is een aantrekkelijke aanvullende verzekering. Een greep uit de vergoedingen: brillen/lenzen, alternatieve zorg, kinderopvang, fysiotherapie en anticonceptie.

Een zorgverzekering aanvragen is zo geregeld! En op het moment dat je onze zorgverzekering en zorg nodig hebt? Dan zijn we er voor je. Supersnel, via bijvoorbeeld de Anderzorg app en chat.

Unieke aanvullende verzekering: Anderzorg Flex

Met Anderzorg Flex bescherm je jezelf tegen onverwachte kosten na een ongeval en spoedeisende hulp in het buitenland. Bovendien werk je aan je gezondheid met de 4 premium apps: Headspace, Sworkit, Fabulous en de FysioZelfCheck! Zo neem je zelf de regie. En haal je het maximale uit je leven. Slechts € 6,80 per maand. Anderzorg Flex is het hele jaar af te sluiten.

Heb je Flex afgesloten? Log met je DigiD in op Mijn Anderzorg en activeer je Flex-apps

Meer over Flex