Sportgeneeskunde

Een sportarts is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van de mens. Heb je last van een blessure, grote vermoeidheid als je je inspant of wil je juist na lange tijd weer gaan sporten? Dan kun je terecht bij een sportarts.

Wat krijg je vergoed vanuit de Basisverzekering?

Onderstaande behandelingen door een sportarts worden vergoed vanuit de Basisverzekering:

  • Blessureconsulten.
  • Sportmedische onderzoeken gericht op beantwoording van een zorgvraag, zoals revalidatie bij chronisch zieken.

De sportarts kan rechtstreeks doorverwijzen voor aanvullend onderzoek. Voor een MRI-scan, röntgenfoto of bloedonderzoek, hoef je dus niet opnieuw langs de huisarts te gaan.

Voorwaarden voor vergoeding

  • Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts.
  • Je gaat naar een gecontracteerde zorgaanbieder of naar een SCAS-gecertificeerde instelling.

Welke kosten zijn voor jou?

  • Eigen risico.
  • Als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, krijg je de kosten tot een maximumbedrag van 65% van de rekening van de zorgaanbieder vergoed. Daarbij geldt een maximum van 65% van het bedrag dat Anderzorg gemiddeld voor die behandeling heeft gecontracteerd.

Wat krijg je niet vergoed?

Sportmedische onderzoeken door een sportarts met als doel screening of prestatieverbetering, worden niet vergoed vanuit de Basisverzekering.

Waar kun je terecht?

In onze Zorgvinder vind je de gecontracteerde zorgaanbieders.

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan moet de sportarts aangesloten zijn bij een instelling die is gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Welke instellingen SCAS gecertificeerd zijn, vind je op de website van Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

*De aanvullende verzekeringen Anderzorg Jong, Tand, Budget en Extra kun je niet meer afsluiten. 

Vanuit een aantal aanvullende verzekeringen is er een tegemoetkoming in de kosten voor sportmedisch advies en sportkeuringen. Bekijk hier de vergoeding voor sport medisch advies.

Zie ook:

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina’s is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals deze beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Mogelijk gelden uitsluitingen en beperkingen.