Kraamzorg en kraampakket

Zwanger? Gefeliciteerd! Lees wat je allemaal moet weten over kraamzorg en het kraampakket.

Speciaal voor jou heeft Anderzorg een voordelig kraampakket (€ 29,85 incl verzendkosten). Er zit in wat je nodig hebt voor de bevalling en tijdens de kraamtijd. Denk aan inleg- en kraamverband, matrasbeschermer, onderleggers, wondkompressen en reinigingsproducten.

Bestel het kraampakket vóór de zevende maand van je zwangerschap. Zo heb je alles op tijd in huis.

Bestel je kraampakket

Het pakket wordt binnen 2 à 3 werkdagen bezorgd. Heb je vragen? Bel met Natalis, de leverancier van het kraampakket (036-535 3490).

Kraamzorg regelen

Regel kraamzorg door rechtstreeks contact op te nemen met een kraamzorginstelling bij jou in de buurt. Met de Zorgvinder vind je gecontracteerde kraamzorginstellingen. Vraag uiterlijk in week 20 van je zwangerschap de kraamzorg aan.

Vind kraamzorg

Vergoeding kraamzorg

De kraamverzorgende helpt je na de geboorte met verzorging en in het huishouden. De Basisverzekering vergoedt kraamzorg tot maximaal 10 dagen na je bevalling. Er geldt een eigen bijdrage.

Bekijk de vergoeding voor kraamzorg

Tekorten in de kraamzorg

Er is een groeiend tekort aan kraamverzorgenden. Hierdoor dreigt een situatie te ontstaan waarin voor veel vrouwen die komende maanden gaan bevallen geen kraamzorg beschikbaar is. Dit is een zeer onwenselijke situatie.

Zorgverzekeraars en kraamzorgorganisaties hebben daarom afspraken gemaakt om te zorgen dat iedereen die kraamzorg nodig heeft in elk geval 24 uur kraamzorg ontvangt. Dat lukt alleen als we de zorg voor alle kraamvrouwen gaan aanpassen (minder uren, of minder dagen) zodat er ruimte komt voor de groep vrouwen op de wachtlijst.

Het tekort verschilt erg per regio en de periode waarin de kraamzorg nodig is. Als er ruimte is om meer uren te geven, dan geven we dat ook. Maar in veel gevallen betekent het dat er minder uren worden geleverd dan oorspronkelijk is toegezegd door de kraamzorgorganisatie.

We vragen je begrip voor deze maatregel en respect voor de kraamverzorgsters die de komende maanden erg hard moeten werken om kwalitatief goede kraamzorg te verlenen.