Hoe vergoedt Anderzorg jouw zorg?

Bij Anderzorg heb je met jouw Basisverzekering een naturapolis. Dat betekent dat je een ruime keuze hebt uit zorgaanbieders met een Anderzorg-contract. Als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat, betalen wij jouw zorgkosten direct aan je zorgaanbieder. Ga je naar een zorgaanbieder zonder contract met Anderzorg, dan betaal je de rekening eerst zelf en krijg je een gedeelte van de kosten vergoed. 

Als je naar een zorgaanbieder gaat met wie we afspraken hebben gemaakt, hoef je de rekening niet zelf voor te schieten. De rekening gaat rechtstreeks van de zorgaanbieder naar ons. En wij betalen aan de zorgaanbieder uit. Als je de premie automatisch betaalt, dan wordt je wettelijke eigen bijdrage of verplicht en vrijwillig eigen risico ook automatisch van je rekening geschreven.

Als je bij Anderzorg verzekerd bent, ga je naar gecontracteerde zorgaanbieders. Zo heb jij zekerheid over de kwaliteit en deskundigheid van de zorgaanbieder. We hebben afspraken met een ruime keuze aan zorgaanbieders. Met de Zorgvinder vind je eenvoudig en snel een gecontracteerde zorgaanbieder bij jou in de buurt. Let op: Je kunt wel gewoon naar elke huisarts, elke tandarts en elk ziekenhuis in Nederland.

Door afspraken te maken met zorgaanbieders, maken we ons sterk voor goede zorg tegen een redelijke prijs, en als het even kan dicht bij huis. Jouw wensen op het gebied van kwaliteit en service zijn belangrijk bij het inkopen van de zorg. Ook zijn we streng op verspilling door zorgaanbieders. We willen voorkomen dat kosten onnodig hoog worden. Meer informatie over hoe wij zorg inkopen

Als je naar het ziekenhuis moet, kun je als Anderzorg verzekerde overal in Nederland terecht. Als je naar een zorgaanbieder (buiten het ziekenhuis) gaat, met wie wij geen afspraken hebben gemaakt dan betaal je waarschijnlijk een deel van de rekening zelf. Je krijgt de kosten dan tot een maximumbedrag van 65% van de rekening van de zorgaanbieder vergoed. Daarbij geldt een maximum van 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief in Nederland. Overleg vooraf altijd met ons. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Neem contact op met Anderzorg.

Medisch specialistische zorg
Als je naar het ziekenhuis moet, kun je als Anderzorg verzekerde overal in Nederland terecht. In sommige gevallen heb je medisch specialistische zorg nodig, maar hoef je hiervoor niet naar het ziekenhuis. Als je dan voor een zorgaanbieder kiest die geen overeenkomst heeft met Anderzorg, krijg je een gedeelte van de kosten vergoed. Er gelden maximale vergoedingen. In de lijst maximale vergoedingen is per DBC-zorgproduct op een rij gezet wat de hoogte is van de vergoeding als je naar een zorgaanbieder gaat die geen overeenkomst met Anderzorg heeft. De lijst met maximale vergoedingen kan gedurende het jaar wijzigen.

Let op: voor zorg die vergoed wordt uit een aanvullende verzekering kun je het beste sowieso naar een zorgaanbieder gaan met wie we afspraken hebben gemaakt. Anders betaal je in veel gevallen de hele rekening zelf. Gelukkig hebben we met vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland afspraken gemaakt!

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.