Zo vergoedt Anderzorg jouw zorg

Wij betalen de rekening van gecontracteerde zorgaanbieders rechtstreeks. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan betaal je eerst zelf en declareer je de rekening bij ons.

Naturapolis

Je zorgverzekering bij Anderzorg is een naturapolis. Dat betekent dat de rekening van gecontracteerde zorgaanbieders rechtstreeks naar Anderzorg gaat. Die betalen wij eerst voor je, maar sommige kosten brengen we later bij jou in rekening. Zoals eigen risico of zorg waar je niet (volledig) voor verzekerd bent.

Niet-gecontracteerd

Ga je naar een zorgaanbieder zonder contract met Anderzorg? Dan mogen wij de rekening niet rechtstreeks ontvangen. Je betaalt daarom de rekening eerst zelf en krijgt daarna minimaal 60% en maximaal 75% vergoed van het tarief dat wij gemiddeld gecontracteerd hebben. Dien daarvoor een declaratie in.

Met de Basisverzekering van Anderzorg ben je bij de huisarts, tandarts (tot 18 jaar) en apotheker (voor medicijnen) verzekerd op basis van restitutie. Dat betekent dat je 100% vergoed krijgt van het tarief dat wij gemiddeld gecontracteerd hebben. In de praktijk hoef je de rekening meestal ook niet eerst zelf te betalen.

Zorgvinder

Anderzorg maakt duidelijke zorgafspraken met zorgaanbieders. Zo maken we ons sterk voor goede zorg tegen een redelijke prijs en als het even kan dichtbij huis. Je vindt gecontracteerde zorgaanbieders met onze zorgvinder.

Vind zorgaanbieder

Voordelen naturapolis

  • Gecontracteerde zorg niet zelf voorschieten.
  • Ruime keuze uit zorgaanbieders.
  • Kwalitatieve zorg voor de juiste prijs.

Maximale vergoedingen

Er is altijd een zorgaanbieder bij je in de buurt met wie wij een contract hebben. Ga je toch naar een zorgaanbieder met wie Anderzorg geen afspraken heeft? Dan betaal je de rekening eerst zelf. Je krijgt na je declaratie tot 75% van het bedrag door ons vergoed. We helpen je graag bij het vinden van de juiste zorg. Krijg je van het ziekenhuis een diagnose behandeling combinatie (DBC), dan geldt de lijst maximale vergoedingen.