In Mijn Anderzorg kan je gemakkelijk en veilig inloggen met je DigiD. Je kunt er 24/7 je eigen verzekeringsgegevens bekijken en wijzigen. Ook kan je er eenvoudig online declareren.

Inloggen op Mijn Anderzorg

Je kan inloggen in Mijn Anderzorg als je je polis hebt ontvangen. 

Inloggen op Mijn Anderzorg kun je op 2 manieren. Je maakt deze keuze op de inlogpagina:

Kies je voor inloggen met aanvullende sms-controle of met de app? Dan log je extra veilig in en blijven jouw gegevens nog beter beschermd. Meer informatie lees je op de site van DigiD.

Wil je ook gebruik maken van Mijn Anderzorg? Dat kan vanaf de dag dat je verzekering ingaat bij Anderzorg. Je kunt dan direct inloggen met je DigiD, jouw persoonlijke inlogcode voor websites van de overheid en van organisaties die een overheidstaak uitvoeren. 

Je DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Zorgverzekeraars mogen DigiD gebruiken omdat zij met de Basisverzekering een overheidswet uitvoeren. De meeste zorgverzekeraars gebruiken DigiD voor hun klantomgeving. Anderzorg heeft van de Rijksoverheid toestemming gekregen om DigiD te gebruiken. De Rijskoverheid heeft gecontroleerd dat wij DigiD op een juiste, veilige manier gebruiken.

Heb je nog geen DigiD?

Dan kun je deze aanvragen op de website van DigiD.

Woon je in het buitenland?

Als je in het buitenland woont, kun je op een beperkt aantal plaatsen in Nederland de DigiD aanvragen. Daardoor kan je wel gewoon gebruik maken van Mijn Anderzorg. Meer over het aanvragen van een DigiD als je in het buitenland woont

Bij het inloggen kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat er geen veilige verbinding tot stand kan worden gebracht.

Dit gebeurt op bij oudere browser-versies. We raden je aan de browser te updaten (de meest recente versie van de browser te installeren.)
Voor Safari adviseren we versie 9 of hoger, of gebruik Edge, Firefox of Chrome als vervangende browser.

Toelichting: Met het oog op de beveiliging van je gegevens maakt Anderzorg gebruik van de nieuwste beveiligingscertificaten. Deze werken niet altijd goed samen met oudere browser-versies, maar wel met de nieuwe versies.

Je kunt geen zorgkosten inzien van andere verzekerden op de polis, ouder dan 16 jaar. Dat heeft de overheid zo bepaald in de privacywetgeving. Deze verzekerden kunnen natuurlijk wel zelf een account aanvragen voor Mijn Anderzorg.

Zie ook:

Om de website van Anderzorg goed te laten werken en je de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Je geeft ons toestemming als je onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. Je kunt desgewenst je voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.