Doorbrekertjes

Doorbreek die sleur!

Niet alleen de werkdagen, maar ook de weekenden lijken op elkaar. Verveling en sleur liggen daarom op de loer. Hoewel we gewoontedieren zijn, is het wel belangrijk om af en toe even onze zinnen te verzetten.

Daarom delen wij ‘doorbrekertjes’. Kleine lichtpuntjes die een positieve draai geven aan je dagelijkse routine. Kan je daarna weer lekker door!

Wat te doen tegen somberheid?

Een verjaardag, zomaar even bij iemand eten of op de bonnefooi een terrasje pakken. Het gebrek aan variatie en spontaniteit kan een gevoel van somberheid oproepen. Wil je dat dipje aanpakken? Dan kan het soms helpen om je levensstijl iets aan te passen. Check daarom dit interview van SamenGezond met Jarne Timonen, psycholoog en auteur van ‘De leefstijlgids tegen somberheid’.

Lees het interview op SamenGezond.nl


Hoe kom ik aan voldoende vitamine D?

We hebben het juist nu hard nodig! Lees de tips in onze blog.

Lees de blog

Futloos? Je kunt er wat aan doen?

Door de coronacrisis is het leven voor veel van ons minder leuk geworden. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 19% van de jongeren tot 35 kampt met vermoeidheidsklachten. Kortom: de huidige situatie kan ons een fut- en lusteloos gevoel geven. Lees daarom onderstaande blog van SamenGezond met tips tegen futloosheid.

Lees de blog op SamenGezond.nl

Tips en variaties om goed te kunnen squatten

De squat is een van de betere oefeningen om te doen, mits goed uitgevoerd. Lees daarom alle tips en variaties om het beste uit deze oefening te halen.

Lees de blog op SamenGezond.nl

De wintertijd is aangebroken!

Hoe houd je je weerstand op peil en blijf je fit? Lees meer tips in de blog.

Lees de blog

Hoe gezond zijn paddenstoelen?

En zijn ze ook een goede vleesvervanger, zoals wordt beweerd? Lees het in de blog.

Lees de blog