Meer genieten? Word #delevengenieter!

23 december 2019 Anderzorg
Echt genieten van het leven. Dat gunnen wij iedereen! Precies daarom maakten we er samen met ‘genietexpert’ Reine Rek een vijfdaagse Instagram Stories cursus over. Met vandaag tot slot: een samenvatting van alle modules.

Meer genieten? Word #delevengenieter!

Genieten van het leven. Dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Genot is een breed begrip en soms kun je hier wel wat extra hulp bij gebruiken. Met #delevengenieter Instagram Stories cursus hopen wij van Anderzorg jou te helpen om meer te genieten van het leven. Hiervoor zijn we samen met praktisch filosofe Reine Rek op zoek gegaan naar de essentie van genieten. Hoe laat je genot écht toe in jouw leven? Hoe word jij zelf #delevengenieter?

5 x genieten van #deleven

In de Instagram Stories cursus op @anderzorg [JN1] nemen wij jou in vijf modules mee op zoektocht naar genot. Reine Rek leidt als ware genotexpert de cursus. Iedere module neemt zij een ander aspect van genot onder de loep: genieten in het moment, genieten van wat je doet, genieten van je lichaam, genieten van elkaar én het genot van tevreden zijn. Hier vind je een korte samenvatting van elke module. Zo ontdek je vanzelf welke module jij interessant vindt óf kun je even je geheugen opfrissen:

Genieten van het moment

Genieten in het moment. Van een kop koffie of een tropische strandvakantie. Het klinkt simpel, maar is dat het wel? Soms blijven je gedachten maar afdwalen naar boodschappenlijstjes, rekeningen, werk en andere to-do’s. De monkey mind, die zorgt voor die afdwalende gedachten. Steeds weer zoekt de monkey mind naar dingen die je nog moet doen of regelen, waardoor je niet kunt ontspannen.
Wil jij jouw monkey mind ook temmen om (nog) meer te genieten van het moment? In de eerste module van #delevengenieter [JN2] helpt Reine je daarbij met twee concrete oefeningen.

Genieten van wat je doet

Een middag lang Netflixen om je daarna nutteloos en lui te voelen? Niet doen! Nou ja, dat Netflixen wel natuurlijk, maar het gaat erom dat je écht geniet van wat je doet. Dus wil je ‘nutteloos’ op de bank zitten, geniet daar dan volop van. Lukt dat genieten niet? Dan is dit misschien niet de juiste activiteit voor jou om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Ga dan eens op zoek naar een andere activiteit waar jij je wél goed en gelukkig bij voelt, naar je zogeheten ‘flowactiviteit’. Door precies te doen waar je behoefte aan hebt, geniet je veel meer van wat je doet.
In de tweede module van #delevengenieter [JN3] legt Reine uit hoe je je behoefte naar afleiding kunt omzetten naar genieten van wat je doet. ‘In the flow komen’ noemen we dat.

Met je zintuigen genieten

Genieten met je lichaam is heel concreet. Vind je die taart, dat glas wijn of die vrijpartij lekker, dan weet je dat meteen. Dan is daar geen twijfel over mogelijk. Het is een kwestie van je zintuigen de vrije loop laten en helemaal opgaan in dat wat je lekker vindt. En dat kan soms nog best moeilijk zijn!
In de derde module van #delevengenieter [JN4] laat Reine je ervaren hoe je kunt genieten van én met al je zintuigen. Of je nou eet, drinkt of in bed ligt met je lief.

Genieten van elkaar

Samen genieten van een gezellige avond of heerlijk diner. Een mooie ervaring delen met je vrienden en familie is natuurlijk altijd leuk. Of niet? Soms leggen we zo veel druk op die ‘gezelligheid’ dat het diner alleen nog maar kan falen. Tel daar nog een portie ‘peer pressure’ bij op en het genot is ver te zoeken.
In de vierde module van #delevengenieter [JN5] laat Reine zien hoe je die ‘gedwongen gezelligheid’ omzet in genot, door intimiteit en kwetsbaarheid ter tafel te brengen.

Tevreden zijn

Je kunt perfect zijn, dus je móet perfect zijn. Tegenwoordig moeten we van alles bereiken en presteren, the sky is the limit. Maar news flash: niemand is perfect! Zelfs niet die Insta-perfect influencer of die succesvolle ondernemer waar jij je aan spiegelt. Door tevreden te zijn met de persoon die jij bent, kun je een stuk beter van je leven genieten. Want heel eerlijk? De mooiste geluksmomenten? Die zijn vaak niet eens zo perfect. Het zijn vaak juist de ‘simpele’ dingen: een lief telefoontje van je beste vriendin die vraagt hoe het met je gaat, een mooi nummer of een knuffel van je moeder.
In de laatste module van #delevengenieter [JN6] ligt de nadruk op de schoonheid van imperfectie. Reine laat je zien dat hoe minder je op zoek gaat naar geluk, hoe gelukkiger je wordt.

Wil je de Instagram-cursus volgen?

Op ons Instagramaccount @anderzorg [JN7] vind je alle vijf de modules terug, ieder in een aparte highlightbutton. Voel je vrij om de cursus te volgen of terug te kijken in je eigen tempo. Heb je vragen aan Reine over de cursusinhoud of over de theorie die zij bespreekt? Stel ze dan gerust in een DM, dan komt zij bij je terug. En vergeet vooral niet… ervan te genieten!

Over de #delevengenieter Instagram-cursus

Reine Rek is praktisch filosoof en ‘genietexpert’. In de Instagram Stories van Anderzorg geeft zij een gratis, vijfdaagse cursus over genieten. De cursus leert en inspireert millennials en mensen die zich jong van geest voelen om nog meer én bewuster ‘ja’ te zeggen en zo nog (veel) meer van #deleven te genieten. In het dagelijks leven coacht Reine mensen, geeft ze les over genieten via The School of Life en staat ze onder andere op festivals om te praten over het genieten van seks.