GGZ zonder opname

Heb je vanwege psychische klachten zorg nodig van psychiater, psychotherapeut of klinisch psycholoog? GGZ zonder opname betekent dat je regelmatig een hulpverlener bezoekt voor psychische zorg, maar wel thuis blijft wonen. Niet lekker in je vel? Met Coach op Zak ga je vandaag aan de slag met jouw mentale gezondheid.

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Coach op zak

Zit je niet lekker in je vel? Met de app ‘Coach op zak’ kan je direct aan de slag met jouw mentale gezondheid. Oók ’s avonds en in het weekend. Doe de zelftest, start een zelfhulpmodule of chat met een deskundige voor advies. En als het nodig is, videobel je met een erkende coach.

Ontdek hoe het werkt

Wat krijg ik aanvullend vergoed?

Je vergoeding voor GGZ zonder opname; belangrijk om te weten

Waar kan ik terecht?

Je kunt terecht bij een GGZ-instelling of zelfstandig gevestigde psychiater, psychotherapeut of klinisch psycholoog. Of naar de polikliniek van een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Als je naar een GGZ-instelling gaat, moet een psychiater of klinisch psycholoog hoofdbehandelaar zijn. 

De zorgaanbieder moet een kwaliteitsstatuut hebben naar voorbeeld van het model kwaliteitsstatuut GGZ van Zorginstituut Nederland. Alle gecontracteerde zorgaanbieders hebben een kwaliteitsstatuut. Je vindt ze in de Zorgvinder:

Zorgvinder

Disclaimer

De informatie op deze pagina en andere vergoedingenpagina's is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van Anderzorg Basis en Anderzorg Compact. Er kunnen uitsluitingen en beperkingen gelden.